Narancsbőr elleni cellulitmasszázs kezelés

SZÉPSÉG ÉS MEGÚJULÁS

+36 706184137

Azoknak ajánljuk a cellulitmasszázs kezelésünket

 • Akik szeretnék megelőzni a narancsbőr kialakulását.
 • Akik szeretnék eltüntetni a már kialakult narancsbőrt!
 • Akik a fogyókúrájuk alatt szeretnék ha bőrük nem veszítene feszességéből.

 • Akik szeretnének méregtelenítés közben még fogyni is.

 • Akik szeretnék ha nyáron a bikiniben feszesebbnek, selymesebbnek láthatnák bőrüket.

Mennyibe kerül egy kezelés?
+36 30 916 3972
info@masszazskezelesek.hu

Varga Melinda – cellulitmasszázs kezelések

Varga Melinda vagyok és velem találkozhatsz, ha cellulitmasszázst kérsz.

FOGLALJON IDŐPONTOT MOST! +36 706184137

Kezelés árlista

Comb, fenék kezelés

9 500 Ft/alkalom

Comb, fenék, has, csípő kezelés

11 000 Ft/alkalom

teljes test kezelés

15 000 Ft/alkalom
Mennyibe kerül egy kezelés?
+36 30 916 3972
info@masszazskezelesek.hu

Cellulitmasszázs

A cellulitmasszázs legfőbb célja a narancsbőr által érintett területek állapotának helyreállítása, a kezelt testfelületetek felszínének egyenletesebbé, simábbá tétele, a testkontúr javítása és a test karcsúsítása.

Mindezek mellett a cellulitmasszázs jó hatással van az egész szervezet működésére, mivel elősegíti a test méregtelenítési folyamatait.

Mi a cellulit?

narancsbőr vagy más néven cellulit, a bőr alatti kötőszövetben található lokális zsírfelhalmozódás, mely egyenetlenné teszi a bőr felszínét, a narancs héjához hasonló megjelenést adva az érintett bőrterületnek.

A narancsbőr a felnőtt nők körülbelül 90%-át érinti.

Elsősorban a csípőtájon és combokon jelentkezik, de előfordulhat a vádlin, a hason és a felkaron is.

A cellulita bőr irha rétegében lerakódó salakanyagokat jelenti, amelyek a környező szövetekből magukhoz vonják a vizet és egyre nagyobb gömböcskéket alakítanak ki. Hátterében a nyirokrendszer elégtelen működése áll. A rugalmas rostok megnyúlása, a bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, emiatt a zsírsejtekben lerakódnak az anyagcsere-salakanyagok. A salakanyagoktól felduzzadt zsírsejtek akadályozzák a szövetfolyadék útját, így a megfelelő anyagcsere, a méreganyagok kiválasztódása akadályozva van.

Röviden fogalmazva a cellulit a kötőszövet (a bőr alatti zsírszövet) ödémája, vizenyője, melynek oka a sejtekben felhalmozódott sok toxikus anyag. Fogyókúra általában azért nem megoldás, mert a sejtekben rekedt anyag fő tömege nem zsír, hanem víz.

A cellulit 3 fázisa

Az első fázisban a narancsbőr csupán a bőr összenyomásával válik láthatóvá.Ennél az állapotnál még könnyebb a folyamat visszafordítása. Nagyon sokat segíthet a masszázs, a különböző mozgásformák, különösen azok a mozdulatok fontosak, amelyek az adott terület izmainak erősítését célozzák. A bőr feszességének visszanyerésében segítségünkre lehet még a bőrradírozás, a hideg-meleg váltózuhany, esetleg valamilyen cellulit ellenes, bőrfeszesítő krém használata.

Második fázisról akkor beszélünk, amikor álló helyzetben már látható a narancsbőr, fekvő helyzetben azonban kisimul a bőr. Ez már valamivel előrehaladottabb állapot, több időt és erőfeszítést igényel, hogy visszaállítsuk a bőr eredeti állapotát. Itt már egyértelműen szükség van a masszázsra, a mozgás önmagában nem elegendő. Szükséges, hogy a megeddzük a bőrt is, hogy visszanyerje tónusosságát, feszességét. Fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk és egészségesen étkezzünk.

A harmadik fázisban nem csak álló helyzetben, hanem már fekve is látható az elváltozás. Ebben a fázisban már fontos külön figyelmet szentelnünk a kötőszövet regenerálására is. A kötőszövet fontos szerepet tölt be testi funkcióink működésében. Részt vesz a tápanyagellátásban, az anyagcseretermékek kiválasztásában és elszállításában. Ha a kötőszövetben túl sok salakanyag halmozódik fel, nem tudja ellátni funkcióját és ez egészségkárosodáshoz vezethet. Érdemes tartaniuk egy tisztítókúrát vagy böjtöt (természetesen megfelelő szakember ellenőrzése mellett), vagy legalábbis szelektálnunk a szervezetünkbe bevitt táplálékok között. Ma már nagyon nagy a kínálat különféle egészséges élelmiszerekből és nem kell, hogy olyan dolgokat fogyasszunk, amiket nem szeretünk. Biztosan meg tudjuk találni azokat az ételeket, amik örömünkre és egyben az egészségünkre is szolgálnak.

A kötőszövetet erősíthetjük még masszázzsal, mozgással, különböző erre a célra készült kozmetikai készítményekkel.

Miért alakul ki a cellulit?

Acellulit kialakulásában nagy szerepe van a mozgásszegény életmódnak, a fogyás-hízás gyakori váltakozásának, a nem megfelelő mennyiségű folyadékivásnak, illetve olyan táplálékok fogyasztásának, melyek kedvezőtlenül befolyásolják az anyagcserénket. A túl sok cukor, vagy a tartósítószerekkel teli ételek fogyasztása nagyban segíti a narancsbőr kialakulását, mivel a szervezetbe kerülő káros anyagok a zsírszövetben rakódnak le.

A kevés mozgás és a helytelen táplálkozás hatására a kötőszövetekben a zsírsejtek térfogata növekszik, a salakanyagok egyre nehezebben tudnak kiürülni a szervezetből. Ennek hatására a bőr megváltozik, narancshéj-rajzolatúvá, súlyosabb esetben hideg tapintásúvá válik. Ez nem csak esztétikai probléma, hanem jelentősen rontja a vér és nyirokkeringést, hosszútávon pedig a kötőszövet elgyengülését okozza.

A bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, emiatt a zsírsejtekben lerakódik a salakanyag. A cellulites testrészben nyirokpangást, később értágulatot, érkárosodást okozhat a nyirokáramlás zavara.

A narancsbőr keletkezése mögött állhat még a szervezet hormonális egyensúlyának megbillenése is.Az olyan hormon tartalmú készítmények, mint például a fogamzásgátló tabletta is okozhatja a cellulit kialakulását.

A cellulitmasszázs hatásai

 1. A masszázs serkenti a véráramlást, és ezáltal biztosítja, hogy a sejtek elég tápanyagot kapjanak ahhoz, hogy megfiatalodjanak, és így több oxigénhez jutva megújuljanak.
 1. A narancsbőr elleni masszázs meglazítja a zsírszöveteket, megkönnyítve a szervezet számára a lebontásukat, így a kezelt felületek egyenletesebbé, kontúrosabbá válnak.
 1. A masszázs segítségével gyorsabb lesz a folyadékáramlás és a szervezet könnyebben szabadul meg a sejtekben feleslegesen eltárolt vízmennyiségtől
 1. A cellulitmasszázs következtében a sejtek között felhalmozódó mérgező anyagok is elmozdulnak, melyek megülnének a sejtek között, és nemcsak hogy károsítanák a sejteket, de a nemkívánatos narancsbőrt is látványosabbá tennék.
 1. A masszázs hatására a hajszálerek (kapillárisok) aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a bőrhőmérséklete, olyan kémiai anyagok termelődnek, amelyeknek értágító hatásuk van, ezáltal élénkül a vérkeringés. Ez a szövetek jobb táplálásához vezet, felgyorsul a sejtek anyagcseréje is.
 1. A dörzsölő fogások hatására fokozódik a hámképzés, az elhalt hámsejtek a bőrről leválnak, ami fokozza a mélyebben fekvő fiatal sejtek növekedését. Fokozódik a bőr rugalmassága, a faggyú- és verejtékmirigy-elválasztás, ami a hőszabályozó folyamat kiegyensúlyozottabb működéséhez vezet. A bőr felszíne megtisztul, felfrissül, regenerálódik.
 1. A vérkeringés helyi élénkítése csökkenti a passzív vérbőségből eredő keringési zavarokat és a

vénás erek keringése is javul.

 1. A rendszeres masszázs megváltoztatja a zsírszövet eloszlását.

A cellulitmasszázs összességében javítja a testkontúrt, karcsúsít, feszesíti és selymesebbé teszi a bőrt, csökkenti a kialakult gödröcskéket.

Hány kezelés ajánlott?

A cellulitmasszázst célszerű kúraszerűen alkalmazni, érdemes legalább 10 alkalmas kezelés sorozaton részt venni, hogy elérjük a kívánt eredményt. Emellett szükséges a sok folyadék, illetve a megfelelő táplálékok, ételek fogyasztása, hogy a méreganyagok kiürülhessenek, valamint a testmozgás. Hogy kinek mennyi testmozgásra van szüksége, az függ a cellulit mértékétől, illetve attól, hogy milyen eredményt szeretne elérni.

 

Kiknek és mikor nem ajánljuk a cellulitmasszázst?

– várandós anyáknak

– szoptató kismamáknak

– daganatos betegségben szenvedőknek

– magas vérnyomásban szenvedőknek

– fertőző betegségben szenvedőknek

– érszűkület esetén

– visszér esetén

– vérzékenység esetén

– a menstruáció legerősebb napjain

A választható kezelések időtartama 60, 90 illetve 120 perc.

60 perces kezelés:

Az egy órás kezelés alatt a combokat dolgozzuk át elől és hátul különböző masszázsfogásokkal és gumiköpöllyel.

90 perces kezelés:

A 90 perces kezelés tartalmazza a combok és a vádlik kezelését tartalmazza.

120 perces kezelés:

A 120 perces kezelés során a combokat, a vádlit, a csípőt, hasat és a karokat is kezeljük.

Kérdése van? Írjon nekünk!Itt talál meg minket!

1149 Budapest, Mogyoródi út 47.

FlowZone központ

Telefonszám: +36 70 618 4137
E-mail: info@masszazskezelesek.hu